Üdvözlök mindenkit az oldalon!


Kutyásoknak csináltam egy oldalt. Remélem tetszeni fog sok mindenkinek. Szép képek, hasznos infók a kutyázásról. Lesz benne kiképzés, örző védő, és nyomkövetés is. Az oldalt azért hoztam létre, hogy sok emberrel megszerettesem a munkakutyázást, és annak rejtelmeit. A kiképzést saját kutyámmal, Dáriuszal fogom végigcsinálni. Természetesen ahogy nő a kutya, annál több feladatokkal és szituáciokkal kerül kapcsolatba amelyek sok sok gazdinak hasznos tanácsal szolgálnak. Érdemes nézni az oldalt mert sok olyan gyakorlati elemeket fogok megismertetni, amelyek alkalmazásával a saját kutyusotok, is élvezni fogja a munkát veletek együtt. Lesznek videók, illetve sok olyan kulisszatitkok, amelyeket a mindennapi életben is el tud sajátítani bárki.

 

 

FCI II. fajtacsoport (Schnauzerek, pinscherek, őrző-védő ebek, mastiffok) 

Boxer. Magyarországon hol felkapja a divat, hol pedig elejti. Eredetileg nagyragadozók vadászatára és állatviadalokon használták. Mai formáját német tenyésztők alakították ki, akiknek a küllem nemesítése mellett sikerült megőrizni eredeti jó tulajdonságait: a bátorságot és támadókedvet, a jóindulatot, játékosságot. Sárga és tigriscsíkos változatban tenyésztik.

Az ideális boxer középméretű, erős testfelépítésű, háta rövid, lábai masszívak, szőre rövid, "testhez álló" . Mozgása harmonikus, energiát sugárzó, megjelenése tiszteletet parancsoló. Élesen kirajzolt (cizellált) feje nagyban hozzájárul a boxer egyedi megjelenéséhez, azonban mindig arányosnak kell lennie a testével. A fej legyen tiszta, mély ráncoktól mentes (főként a homlokon).


Standard méretei (martól a könyök mellett a talajig mérve): a kanok 57-63 cm, a szukák pedig 53-59 cm magasak. Súlyuk (közepes méret esetében): a kanoké 30 kg feletti, a szukáké pedig 25 kg.

Magabiztos, intelligens , nyugodt, kiegyensúlyozott, de folyton éber. Bátor kutya. A gyerekekkel szemben toleráns, sőt a család minden tagjához ragaszkodik. Ugyanakkor az idegenekkel szemben bizalmatlan.

Angol elnevezés: German boxer
Német elnevezés: Deutscher Boxer
Francia elnevezés: Boxer allemand
Spanyol elnevezés: Boxer alemán 

www.siruha.hu